Make your own free website on Tripod.com

Da li postoji djed bozicnjak ?????
 

 1) niti jedna poznata vrsta soba ne može letjeti. ali, postoji još 300.000 živih organizama koje tek treba otkriti, i iako su većina istih ipak insekti bakterije, to još uvijek ne izbacuje mogućnost otkrivanja letećih sobova koje je do dana današnjeg vidio samo djed božićnjak.

 

2) na svijetu živi 2 milijarde djece,prosjećno 1 dobro dijete u kršćanskom kućanstvu je 91.8 miljuna zaustavljanja

 

3) djedu božićnjaku-u Božić traje 31 sat, zahvaljujuci različitim vremenskim zonama i Zemljinoj rotaciji, te uz pretpostavku da putuje s istoka na zapad. To nas dovodi do 822.6 posjeta po sekundi. Što znaći da djed božićnjak za svako kršćansko kućanstvo s bar jednim dobrim djetetom ima na raspolaganju 1/1000 sekunde i to za parkiranje, iskakanje iz saonica, uskakivanje kroz dimnjak, punjenje čarapa, razdjeljivanje ostatka poklona pod borom, ubacivanje u usta bilo kakvog zalogaja koji se nađe, iskakanje kroz dimnjak, ponovno uskakivanje u saonice i pokretanje istih do sljedeće kuće. Pod pretpostavkom da su sva od ovih 91.8 miljuna zaustavljanja jednomjerno razdijeljena po zemaljskoj kugli, govorimo o 1.50 km po kućanstvu, što sve ukupno iznosi oko 140 miljuna kilometara, ne računajući zaustavljanja koja većina nas mora napraviti bar jednom u vremenu od 31 sata, plus doručak, ručak, večera, međuobroci itd...


 
T

4) težina tereta dodaje jos jednu interesantnu varijablu cjelokupnoj statistici. Uz pretpostavku da nijedno dijete ne dobije ništa vise od srednje velikog lego seta (cca. 0.50 kg), sanjke vuku 321.300 tona, ne racunajuci djeda, koji je kako znamo općenito opisivan kao natprirodno odeblji čovjek, a na zemlji, obični sob ne bi povukao više od 140 kg. Čak ako popustimo pritisku i prihvatimo cinjenicu da "leteci sobovi" mogu povući DESET PUTA više tereta od običnih, cjelokupna se procedura ne može izvršiti s protokolarnih osam, pa čak niti devet sobova. Bilo bi, naime, potrebno 214.200 sobova. To opet uvećava i težinu tereta na otprilike 353.430 tona.

o znaci da se božićnjakove sanjke kreću brzinom od 1.170 kilometara u sekundi, što je 3.000 puta brže od brzine zvuka. Poradi usporedbe, najbrže vozilo koje je čovijek ikada napravio, svemirska sonda Ulysses, kreće se ponosnom brzinom od 50 kilometara u sekundi. Konvencionalni sob u najboljoj mjeri trči oko 25 kilometara na sat.
 

5) 353.000 tona koje putuju brzinom od 1.170 sekundi u minuti stvaraju nevjerojatan otpor zraku - to uvjetuje prekomjerno zagrijavanje sobova i to na isti način koji je prisutan prilikom ulaska svemirske letjelice u zemljinu atmosferu. Prednji par sobova stoga apsorbira 14.3 KVINTILIJUNA džula energije po sekundi. SVAKI! Pretvorili bi se u plamen gotovo istog trenutka čim bi krenuli, izlazeći sobove koji ih slijede, te istovremeno stvarajuci soničnu eksploziju. Cjelokupni bi sobovski tim tako bio sublimiran u vremenu od 4.26 tisućine sekunde. Dedek bi, u međuvremenu, bio žrtva centrifugalnih sila 17.500,06 puta snažnijih od sile teže. Dedek sa svojih 150 - 170 kg bio bi prilijepljen na zadnji dio svojih sanjki silom od 2.538.244,11 kilograma.

 
 

ZAKLJUČAK: ako je Djed Bozicnjak IKADA i dostavio poklone na Badnju večer, sada je mrtav.